מתכון חלות מושלם עם שמן זית ארבקינה של משק הילמן

פורסם ע"י avia 15/02/2018 0 תגובות מתכונים עם שמן זית,

חלות עם שמן זית ארבקינה

 

שימוש בשמן זית ארבקינה עושה פלאים לחלות שבת,

 המתכון שלי אביה הילמן, אשתף אתכם שיום שישי זה מיוחד בשבילי, זה היום שאני במטבח,מתפנ

ה מעבודה, מטלות, מחשבות מה עוד צריך להספיק לעשות? ומתפנה רק לבישולים, לאפיית עוגות ועוגיות ואין דבר כזה שבת עם חלות מהסופר או המאפיות ותאמינו לי שקניתי במאפיות שוות אבל את החלות שאני מכינה בבית אין דומה להן. חוץ מזה שהם בריאות יותר הן גם טעימות יותר. אצלנו יש במשפחה שאוהבים עם זיגוג שומשום ויש עם פרג. אפשר לעשות חלה אחת כזו ושניה אחרת. או לעשות חלות חצי חצי ובכל כיוון לפזר משהו אחר, תיצמדו להוראות ותתמכרו גם אתם. אז ככה טיפ ראשון מניסיון את המתכון כדאי לחלק ל 2 חלות. בחלוקה ל – 4 החלה לא מתנפחת באותה עוצמה וגם הטעם משתנה בהתאם.

לקריאה על טעמו וייחודו של שמן זית ארבקינה

מצרכים לחלות עם שמן זית ארבקינה:

1 קילו קמח רגיל

2 כפות שמרים יבשים

כף סוכר

3/4 כוס סוכר פחות כף סוכר

2 ביצים

1ו 3/4 כוס מים פושרים מעט חמימים ( לבדוק בנגיעה עם האצבע)

1/2 כוס שמן זית ארבקינה

1 כף מלח

לזיגוג מעל:

1 ביצה טרופה עם כף מים .

אופן ההכנה של חלת שבת עם שמן זית ארבקינה:

מתחילים בהתפחת השמרים, בקערה בינונית (סכנת גלישה, לא להשתמש בקערה קטנה השמרים מתנפחים) שמים את השמרים היבשים, כף סוכר ו 1/2 כוס מים פושרים מעט חמימים ומניחים להתפחה כ-10 דקות ,משך התפיחה משתנה בהתאם למזג האוויר בחדר.

לאחר שהשמרים תפחו, שמים בקערת לישה של מיקסר את הקמח, סוכר ,ביצים , שמן זית ארבקינה,את השמרים התפוחים ו 1 ו1/4 כוסות המים הנותרים(ממליצה להתחיל מכוס ואת היתר להוסיף תוך כדי לישה לפי הצורך) לשים במיקסר כ- 6-9  דקות במהירות בינונית עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות הקערה, זה הזמן להוסיף את כף המלח לעוד דקה בדיוק. משמנים את פני הבצק במעט שמן זית ארבקינה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

הטריק נותנים לבצק אגרוף ומכסים ומחכים שוב שהבצק יתנפח. לא אומרת זמנים כי זה משתנה בהתאם לחום החדר. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות ומניחים על נייר אפיה, מכסים במגבת לתפיחה קצרה. כל מעבר ונגיעה מיותרת של הבצק תהרוס את החלה. קולעים לצמה ומתפיחים להכפלת הנפח במגבת . מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום/פרג.

אופים בחום של 180 מעלות שהתנור חם למשך 35 דקות עד להזהבה, אני מכניסה אותם בו זמנית בתוכנת טורבו ובדקות האחרונות(לא לפתוח את התנור לפני) מחליפה בין התבניות להשחמה. מצננים על רשת.

אך איזה ריחות יש בבית? הבעיה איך מתאפקים עד לארוחה. שבת שלום

השארת תגובה