-
עגלת הקניות שלך ריקה!
חומוס ביתי עם שמן זית אמיתי כל כך פשוט וטעים, אפילו ילדים עקשנים ירצו לנגב אתכם פיתה עם חומוס ושמן זית משובח.
אצלנו במקרר תמיד תמצאו חומוס אמיתי תוצרת בית, מעבר לזה שחומוס אמיתי עשיר בחלבון ומאוד בריא.
אצלנו צלחת חומס הולך קבוע כארוחת בוקר / ערב עם ניגוב פיתה ושמן זית כתית מעולה. -על הסבר מהו שמן זית כתית מעולה והשוני לסוגי שמנים אחרים.
לשדרוג המנה מומלץ לטגן פטריות טריות.
בשקית של 500 גרם חומוס יצא לכם 3 קופסאות של 500 גרם, וצלחת טריה שלא תעמדו בפיתוי לאכול חם.
שקית 500 גרם חומוס רגיל לא גדול
שמן זית קורונייקי בנדיבות לפי הסמיכות
1 בצל מקולף
5 שיני שום שלמים
1 כוס גדולה טחינה גולמית
1 לימון סחוט
כמון ומלח לפי הטעם
בסיר לחץ ( למי שאין יקח פשוט הרבה יותר זמן להכין) שופכים את החומוס, בצל ושיני שום וממלאים בסיר מים כ- 5-10 ס"מ מעל גובה החומוס.
מבשלים עד לריכוך, אני נמנעת מלהשתמש באבקת סודה לשתיה מטעמי בריאות אך למי שרוצה לקצר משמעותית את משך הבישול כפית תזרז מאוד את ריכוך החומוס.
מומלץ להשגיח שלא יגמרו מי הבישול בסיר ולהשלים במידה וחסר. מבשלים את הגרגירים עד שהחומוס נמעך בקלות בין האצבעות.
שופכים למעבד מזון כ3/4 מכמות החומוס והנוזלים בהם התבשל החומוס, מפעילים ל כ-2-3 דקןת, מוזגים מעט מהטחינה הגולמית, שמן זית כתית מעולה, נותנים לזה כ 1-2 דקות להתערבל במעבד מזון ואז מוזגים את יתר הטחינה הגולמית ולסירוגין כמון / מלח ומיץ הלימון וממשיכים לעבד כדקה נוספת.
את יתר הגרגירים אוכלים טרי על גבי צלחת חומוס חם ושמן זית משובח.
טיפ- בהתחלה החומוס צריך להיות נוזלי אם לא מספיק לכם מי הבישול צריך להוסיף מהברז. כעבור דקות ספורות החומוס מתקשה וגם במקרר לכן כדאי לא לחסוך בנוזלים וכמובן לא להציף, 2-3 פעמים תלמדו את המרקם הנכון. את 2 הקופסאות הנוספות אני מקפיאה או מחלקת למי שאוהבים .
השארת תגובה