-
עגלת הקניות שלך ריקה!
אנו נעזרים בהדרכת מלווה מקצועי שבא ובוחן את השטח ולפי הנחיותיו ובדיוקות מעבדה של הזיתים, אנו מחליטים על מועד המסיק הנכון. ישנם 5 שיטות למסיק:
תהליך עצירת שמן הזית בבית בד מודרני- " תהליך הכבישה כולל כמה וכמה שלבים. לאחר המסיק והגעת הזיתים לבית הבד עליהם לעבור ניקוי ושטיפה: בשלב זה, הזיתים מופרדים מהענפים ומהעלים באמצעות מפוח אוויר. לאחר-מכן, הזיתים עוברים שטיפה המרחיקה שאריות אבק ולכלוך דק.
ריסוק: מכונה זו נקראת קרשר, הזיתים מגיעים אליה אחרי השטיפה ועוברים ריסוק על-ידי אבנים, דיסקים או מרסקת פטישים, כדי ליצור עיסה אחידה ולשבור את קפסולות השמן.
לישה (ערבול): (במכונה שנרראת מלקסר): לאחר הריסוק עוברת העיסה למלקסר, שהוא מערבל גדול שתפקידו ללוש את הזיתים המרוסקים, הלישה נמשכת בין 30 ל 60 דקות. מטרת התהליך היא להגדיל את טיפות השמן, מה שיאפשר הפרדה יעילה יותר בהמשך.
הפרדה: שני תהליכים אחראיים על הפרדת העיסה למרכיבים שונים:
א. דקנטר- זוהי צנטריפוגה סיבובית המפרידה את העיסה לשלושה זרמים: שמן, מים, גפת.
ב. רוב הפרדת השמן כיום נעשית באמצעות צנטריפוגה אך ההפרדה יכולה גם להיעשות בצורה מכנית על-ידי לחיצה. כל התהליך מכניסת הזית לבית הבד עד ליציאת השמן משכו שעה כד שעה וחצי. אחרי שנגמר תהליך יצור השמן זית מסננים אותו ממשקעין במהלך האחסון"
חום ואור מקלקלים שמן זית, ולכן חשוב מאוד גם בתהליך וגם אחר כך באחסון של השמן, לשמור עליו עם כמה שפחות מגע עם אור וחום.
גם לכלוך בתהליך הוא גורם קלקול ולכן בכל יום מנקים את בית הבד ושומרים על ניקיון תהליך היצור ממש כמו בכל מפעל מזון"
צריכה להתקיים שרשרת של פעולות מדוייקות שחשוב לשמור על הסדר שלהן ועל האיכות שלהן.
ישראל היא מדינה אידיאלית לגידול זיתים, חיזקו אותנו החקלאים ורכשו רק שמן זית ישראלי עם תו איכות.
2 תגובות
מזה כמה שנים אני קונה שמן זית מהכפרים השכנים..שמן כזה עוד לא טעמתי מעולם! פעם ראשונה קניתי ונשביתי. שמן איכותי ביותר..טעים להפליא..השרות מרגע ההזמנה ועד המשלוח עד הדלת פשוט נפלא!! המחיר סביר לגמרי. האריזה בהתאם למוצר משובח..כל הכבוד..מקווה שתמשיכו כך..אני כבר לקוחה לשנים הבאות .
פנינה, היתה תקלה באתר ולא ראיתי את תגובתך. לעוד שנים של קשר. תודה
איפה אתם נמצאים. איפה אפשר לרכוש
השארת תגובה