-
עגלת הקניות שלך ריקה!
כתבה של יעל עופר במגזין יין וגורמה יולי 2019
TERRA OLIVE
ביוני 2019 חגגה ,טרה אוליבו, התחרות הבינלאומית לשמן זית, עשור לקיומה. כ- 400 שמני זית כתית מעולה מעשרים מדינות השתתפו בתחרות במלון" קראון פלזה" בירושלים. 12 שופטים בינלאומיים ו-18 שופטים ישראלים התכנסו ליומיים של טעימות סביב שולחנות עגולים, עליהם ניצבו דגלי מדינותיהם. את הפאנל בשולחננו ניהל השופט האיטלקי הבכיר אנטוניו לאורו. בחדר הסמוך נמזגו השמנים מהבקבוקים לכוסות זכוכית כחולות ממוספרות( המציינות את זהות השמן) לטעימה עיוורת. כל שופט מילא טפסים על פי קריטריונים הקובעים את מידת האיזון בין הפירותיות, המרירות והחריפות ופרוסות תפוחי עץ ירוקים מרעננים את הפה בין טעימה לטעימה וניחוחות של שמן זית מילאו את החלל. התרגשנו לטעום שמנים נפלאים ולצערנו, קרה שזיהינו שמן פגום. היצרנים מקבלים דוח המפרט את חוות הדעת של השופטים. הציון הגבוה ביותר בתחרות- GRAND PRESTIGE GOLD - מציין ששמן הזית קיבל ציון מ-86 נקודות מתוך 100.
ברשימת 10 הזוכים הגדולים בלטו מישראל השמנים קורטינה" משק הילמן" , אסקל "מסיק מגל" ומוריסקה "ארץ גשור"( זן מחצי האי האיברי שמתאקלם יפה בארץ).
וכן שמנים מספרד, יוון, סלובניה, איטליה וטורקיה.
בין המותגים המשפחתיים והחברות בחרנו הפעם להאיר זרקור על מותג
" בפרס זן הקורטינה הטוב ביותר זוכה "משק הילמן" מכריז אייל חסון מיזמי התחרות. אביה הילמן צועדת גאה ונרגשת לבמה ובעוד היא מתיישבת לנוח" על זרי ענפי הזית", היא נקראת לבמה בשנית לקבל את הפרס בקטגוריה" יצרני שמן הזית בוטיק הטוב ביותר לשנת 2019". בזכות הקורטינה משק הילמן נכלל ברשימת 10 הזוכים הגדולים. חמישה סבבים של לחיצות ידיים, חיבוקים וצילומים ואביה ורוני הילמן נוסעים הביתה למושב נוב שבדרום רמת הגולן עם המשוב האמיתי לעבודה המאומצת והמקצועית, נאמנים למוטו שלהם המשלב ידע חקלאי מסורתי וחדשנות מאז המסיק הראשון בסתיו 2014. העדויות ההיסטוריות והארכיאולוגיות ( בתי הבד עתיקים) ברמת הגולן מעידות שייצור שמן זית נמנה על ענפי התעשייה המשגשגים והגיע לשיא בתקופת המשנה. צנאי האקלים והקרקע הגעשית( הטרואר) אידיאליים לגידול זיתים אבל סוד ההצלחה טמון, לא פחות, גם ברוח האנושיות. שלושה זנים- קורונייקי, ארבקינה וקורטינה נטעו בכרם בן תשעים דונם סמול לגבול הסורי. ההילמנים רתמו את תנאי הטבע ואמצו שיטה חדשנית ויעילה מהזית ועד השמן. הן בנטיעת הכרם והן בבחירת הזנים, כשגולת הכותרת היא גידול העצים כך שיתאימו לשיטת הבוצרת (המשמשת במקור לבציר ענבים) המאפשרת מסיק יעיל ומהיר ולבסוף לשינוע הזיתים הטריים לבית הבד הסמוך" ארץ גשור" שהיא קריטית לשמירה על איכות של השמן העתידי.
השאיפה לאיכות הגבוהה ביותר של השמן וטעמיו עומדים בראש מעייניו של רוני הילמן ומנחים אותו בשיקוליו:" אני מקבל החלטות בשטח ולעיתים מווסת את הגיזום ועודע שאקבל פחות שמן לדונם אבל באיכות גבוהה יותר!ץ לכל זן מועד הבשלה שונה ואני מוסק אותו בנפרד בתזמון המדויק שנקבע ע"י אינדקס הבשלה שנקבע בבדיקות מעבדה להשגת דרגת חמיצות נמוכה(עד 0.4%). זה כיף שאתה עושה משהו ורואה שהגעת לטופ וזה מספק". רוני מספר על ההתרגשות של סבתו, רחל לוי שבאה ממשפחה ירושלמית שורשית שטעמה את השמן מהמסיק הראשון בשנת 2014 ואמרה: "כבר מזמן שכחתי טעמו של שמן גזה שמזכיר לי את הסלט של בית אבא" ואל סבתא לאה הילמן בת התשעים מהצד החקלאי של המשפחה, במושב עין איילה, שבאים לביקור מיד עם הזכייה הטרייה.
מן הסתם, טעמתי חלק מהשמנים שזכו בטעימה עיוורת במהלך השיפוט. בתום התחרות, טעמתי מהקורונייקי של משק הילמן וריח של עשב ירוק וטרי היכה בנחיריים כאילו הזיתים נמסקו זה עתה, מרירות עדינה וחריפות מודגשת יותר מלאו את החיך והגרון ויצרו טעם מאוזן. הקורטינה המריר והחזק שאני קוראת לו" שמן למתקדמים" למי שכבר לא מסתפק בשמן מעודן ופתוח לטעמים נועזים יותר, ניחן במרירות עוצמתית ובחריפות בינונית המתאזנים בפה. הוא מתאים למגוון שימושים כצו תיבול מנות קרות מסלטים ועד בשרים ודגים.
הבחירה בשיווק ישיר הוא חלק מסוד ההצלחה של הילמן, שכן גם שמן מנצח זקוק לשיווק נכון. השמועה על השמן המשובח עוברת מפה לאוזן, פשוטו כמשמעו והרבה מהטועמים נשבים בטעם ובקסם האנושי של משפחת הילמן והופכים ללקוחות נאמנים. " הכיף הגדול הוא הפירגון מצד הלקוחות אשר הופך לקשר רציף ואישי. הלקוחות מתקשרים ואומרים:" אנחנו רוצים את השמן מההזמנה הקודמת!" או "אין על השמן שלכם", מסכמת אביה. לעיתים, כשהם מגיחים למרכז הארץ, הם מביאים את בקבוקי השמן אל סף דלתם של הלקוחות כדי לפגוש אותם אישית. מי שמבקש לחוות אישית את הצד החקלאי, מוזמן לטיול ג'יפים. רוני , בעל חברה לטיולי ג'יפים, מוביל את המטיילים בנופי רמת הגולן בין כרמי הזיתים, מפגיש אותם עם החקלאים המקומיים ותוצרתם ובתום הטיול אביה מארחת אותם לטעימות שלושת הזנים ומוסיפה דעת על השימוש בשמן זית איכותי.
השארת תגובה